Houten tafel gerenoveerd

Houten tafel gerenoveerd

Bij een klant stond een oude handenarbeid tafel welke afkomstig is van een school. Deze tafel hebben zij zelf al heel lang in gebruik en is nu toe aan een opknapbeurt. Het leek de klant leuk als de tafel uiteindelijk past bij de eerder al gerenoveerde antieke lamp. Ook was er de wens om het metalen onderstel te vervangen voor een houten onderstel. Lees hieronder hoe het de houten tafel gerenoveerd is!

Hieronder is te zien dat de tafel geleefd heeft en een vrij donkere kleur heeft van zichzelf. Het doel is niet om de tafel er uit te laten zien als nieuw. Het is de bedoeling om het geheel lichter te maken door het tafelblad compleet blank te schuren en opnieuw te lakken.

Tafel renovatie

Als eerst is het blad van het metalen frame afgehaald en compleet blank geschuurd. Daarna is een rand aan de onderzijde van het blad gemonteerd en zijn de vier tafelpoten gemaakt. De tafelpoten zijn onder verstek* gemaakt zodat de tafel stabieler staat.

Voor het tafelblad is eerst een blanke lak getest op een klein stukje van het hout. Al gauw bleek dat het hout van zichzelf veel donkerder van kleur is, waardoor de blanke lak de tafel bijna terug brengt naar de originele kleur. Omdat dit niet het doel was is in overleg met Rozemacoatings gekozen voor een blanke parketlak welke ervoor gezorgd heeft dat de tafel zijn eigen, lichte kleur behouden heeft. Vervolgens kon ik kijken wat een goede kleur lak is om het nieuwe houten onderstel qua kleur mooi te laten aansluiten op de kleur van het tafelblad.

Het Resultaat: een prachtige tafel die past bij het interieur van de klant en uiteraard bij de eerder gerenoveerde lamp!

*Wat betekend onder verstek gemaakt?

Onder verstek gemaakt betekend dat iets een klein beetje schuin loopt. In dit geval zijn dat de tafelpoten en die lopen een klein beetje schuin naar buiten zodat de tafel stabieler staat.

Hoe lang ben ik mijn tafel kwijt als ik deze wil laten renoveren?

Dit is afhankelijk van de wensen en de staat waarin de tafel nu is. Wanneer u contact met mij opneemt bespreken we wat u wensen zijn en wat er mogelijk is. Ik kan u dan een indicatie geven van de tijd die het gaat kosten om u tafel klaar te maken en bij u terug te brengen.