Antieke Lamp Renovatie

Antieke Lamp Renovatie

Antieke lamp renovatie – De klant had een oude zelfgemaakte lamp van antiekhout met houtsnijwerk. De vraag aan mij: kan je deze lamp in ere herstellen.

In overleg hebben we besloten voor een moderne look te gaan. De oude lamp is compleet uit elkaar geweest zodat ik het gespleten hout goed kon lijmen en de losse planken recht kon maken. Vervolgens heb ik alle planken blank geschuurd en het houtsnijwerk schoongemaakt. Daarna kon de lamp weer in elkaar worden gezet en het houtsnijwerk opnieuw worden geverfd.

Na het in elkaar zetten heb ik de lamp uitgerust met gaten voor de fittingen van de vijf lampen. Ook is de lamp nog een keer fijn opgeschuurd en vervolgens met blanke beits behandeld voor een afgewerkte look. De lampen zijn in twee groepen schakelbaar zodat niet alle vijf lampen aan hoeven, maar dit is wel mogelijk.

Tot slot heb ik de lamp bij de klant boven de tafel geplaatst en de elektra aangesloten. Ik heb gezorgd dat de lampen vanaf twee dimmers te bedienen zijn. Ik ben erg blij met het resultaat van deze antieke lamp renovatie.

Kan mijn antieke lamp ook gerenoveerd worden?

Ja dat kan zeker. Neem contact met mij op en dan bespreken we de mogelijkheden.

Welke beits werkt het beste?

Voor dit project heb ik Ceta Bever: blank 0103 zijdeglans gebruikt. Dit is een binnenbeits met een mooie transparante afwerking waardoor de natuurlijke houtnerf zichtbaar blijft.